Засіб «молочна кислота»: властивості і застосування

Засіб «Молочна кислота» знаходить застосування як в медицині, так і в інших сферах людської діяльності. У натуральному вигляді речовина являє собою сиропообразную безбарвну або злегка жовтувату рідину, що має специфічним запахом і кислуватим смаком. Препарат відноситься до категорії альфа-гідроксикислот, токсичністю не володіє.

молочна кислота властивості

властивості препарату

Препарат отримують в процесі зброджування лактозо- і цукровмісної сировини молочнокислими бактеріями. Речовина з легкістю розчиняється в гліцерині, спирті і воді. У медицині елемент входить до складу спеціального засобу, оскільки володіє зволожуючими властивостями. Відомо про отшелушивающим дією препарату. «Молочна кислота», властивості якої зумовлюють її затребуваність, як і інші альфа-гідроксикислоти, розщеплює білкові зв`язку між ороговевшими клітинами шкіри. Це сприяє відшарування клітин і дозволяє змити їх з поверхні шкіри. Крім цього, засіб має анітімікробнимі, антизапальними властивостями, воно створює згубну для різних мікробів, грибів і паразитів кисле середовище. Також відомо про зволожуючий, відбілюючому і освітлює дію препарату. Це обумовлює наявність кислоти в складах багатьох косметичних засобів і шампунів. За допомогою речовини виробляють терапію вугрової хвороби, кислота зменшує розтяжки на шкірі, розгладжує невеликі зморшки, зменшуючи їхню глибину, зміцнює, освіжає зневоднений і в`ялу шкіру, покращує її колір і еластичність. Також елемент ефективно усуває запах поту.

Засіб «Молочна кислота»: застосування

молочна кислота

Речовина використовують для виробництва мила, для чого додають його в лужний розчин і отримують лактат натрію або вводять в готовий мильний складу в якості регулятора кислотності і активного компонента. За допомогою елемента виготовляють омолоджуючі, що регенерують, очищають лосьйони, сироватки і креми, в яких молочна кислота дозволяє глибше проникати активним компонентам в шкіру. За допомогою засобу виконують пілінг, оскільки воно покращує відлущування кератінових поверхневих лусочок, володіє потужним влагоудерживающим і зволожуючим властивостями, сприяє оновленню шкіри, надає їй бархатистість і м`якість, активізує імунітет. У складі депігментуючих коштів «Молочна кислота» використовується для видалення різних пігментації, лентіго, веснянок, хлоазми, пігментних плям. молочна кислота застосуванняРечовина є регулятором кислотності в шампунях, сприяє оновленню, зволоженню і регенерації клітин шкіри. Засіб використовують при білях для спринцювання, в концентрованому вигляді препарат «Молочна кислота» призначають для видалення мозолів і припікання бородавок. Розчин кошти (1%) застосовують для полоскання ротової порожнини для видалення зубного каменю. В інтимній косметиці речовину використовують в якості регулятора кислотності.

Запобіжні заходи

При використанні в чистому вигляді «Молочна кислота» викликає некроз слизових оболонок, її не можна застосовувати при пошкодженнях на шкірі. У складі косметичних засобів речовина може сушити шкіру. При правильному використанні і дотриманні дозування кислота побічної дії не викликає.


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 81